Buna ziua am si eu o intrebare la voi dragi colegi, Cine stie sa imi spuna si mie ce rata de sampler are Genos exact ce formate accepta? Multumesc anticipat!
Genos are doua iesiri audio (analogic + digital) adica doua placi audio ("sound audio card") cea analogica suporta o rezolutie de 32 BIT reali iar cea digitala suporta 24 BIT reali. Pe partea de sampler Genos suporta maxim 32 BIT si accepta si 24BIT respectiv 16 BIT. Este bine ca accepta si formate mai mici folosite in vechile modele de la Yamaha (16BIT) dar acest lucru este cu dus si intors (avantaje si dezavantaje)! Avantaje ca se pot folosi seturi si samplere importate de la seriile vechi Tyros5, Tyros4, Tyros3, PSR, etc.alt avantaj este ca pe 16 BIT se ocupa mai putina memorie decat pe 24 sau 32 bit. Si dezavantajul major este ca daca folositi samplere de 16 bi de la Tyros la Genos se aud o ideie mai prost in Genos decat in Tyros-ul unde s-a creat acel sampler de aici unele controverse in randul organistilor care sigur au observat diferenta. Sfatul meu este sa folositi samplere de calitate daca doriti sa obtineti pe un Genos sunet mai bun decat ce ati avut pe Tyros4, T5 etc. , de aceia eu imi creiez propriele tonuri semplate personal de mine pentru ca stiu sigur ca sunt curate fara distorsiuni si deformari care obtin altii in urma convertirilor sau importurilor de samplere de la modele mai vechi care nu sunt compatibile 100%! IULIK.RO -LINK-
Abonati-va la canalul meu de YouTube! Cei care doresc a fi la curent cu noutatile in materie de instrumente cu clape, instrumente diverse, instrumente yamaha, tutoriale , demo-uri etc.-LINK-